Nit Estellés

Aquests sopars són una iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, que agafà la idea de la festa anual que es fa a Escòcia, la Burns supper, al voltant de l’escriptor Robert Burns. Lozano buscava “una festa que cohesionara la gent de la nostra cultura comuna, els de parla catalana, els qui parlem la mateixa llengua” i aquesta festa escocesa li donà la idea d’organitzar-ne una semblant a casa nostra. I escollí Vicent Andrés Estelléspel seu llenguatge, per la seua temàtica, i la seua proximitat en el temps”. I val a dir que gràcies a la iniciativa de Lozano, els Sopars Estellés s’han multiplicar per tot el  País Valencià, La nostra associació es va sumar a aquesta iniciativa des dels seus inicis al 2010 amb una important participació. Les Nits Estellés són moments per a la poesia on fomentar l’interés per la poesia i música en valencià, fomentar la participació integradora, sumativa i multidisciplinària, despertar la motivació per l’escriptura, l’expressió plàstica i la música, animar i potenciar la capacitat creativa, creadora, propositiva, col·lectiva, etc.     

Amb aquesta iniciativa volen crear, sobretot, un espai per poder compartir la lectura i inspiració que cadascú fa de la poesia estellesiana. L’objectiu no és fer un homenatge de professionals de la poesia, de l’art, de la paraula…, sinó gaudir de la participació col·laborativa, solidària i integradora de totes aquelles persones interessades en aportar allò millor que hi tenen.

Conscients dels valors individualistes i poc integradors que imperen en la nostra societat, hem volgut prendre partida i aprofitar el nostre respecte i admiració per la persona i l’obra d’Estellés per tal de proposar un homenatge que permeta la democratització cultural, on tothom hi tinga cabuda, on la col·laboració de cada persona que hi participe siga clau per dotar de sentit el conjunt. 

Les Nits Estellés proposen activitats diverses al voltant de la lectura de poemes i actuacions musicals i artístiques.  Estan obertes a la participació de persones individuals, col·lectius socials, agrupacions associatives, centres educatius d’infantil, primària, secundària, formació professional i educació d’adults i tot tipus de grups de gent que vulguen participar.

Notícies Nits Estellés