Cicle de narració a Paiporta. Associació Cultural El barranc “Un barranc de contes 2022”

Un barranc de contes 2022,

Arranca un nou Cicle de Narració Oral de l’associació cultural El Barranc – Paiporta

Tres contacontes de gran qualitat participen en l’edició 2022 d’Un barranc de contes, que enguany serà especial després de les restriccions dels últims anys.

El dimecres 20 de juliol  donarà inici una nova edició del cicle de narrativa oral que organitza l’Associació Cultural El barranc, de Paiporta, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paiporta.

Seran tres sessions consecutives, des de dimecres 20 al divendres 22 de juliol de 2022 amb la participació de tres narradors de demostrada qualitat interpretativa, els quals acudiran des de diferents punts de l’estat. Les sessions de contalles orals es realitzaran en els jardins del Xalet de Català. Les tres nits de narracions són adreçades especialment a un públic adult i començaran a les 22:00 hores. Es tracta de tres espectacles oberts i gratuïts, tant per a socis com per a la ciutadania que com ens anys anteriors esperem que acudisquen i gaudisquen de les sessions.

El dimecres 20 iniciarà el cicle “Un barranc de contes” Rubén Martinez, amb l’espectacle, “Sin venir a cuento”.

En Rubén és de Caracas, però viu a Cataluya des del 2001. Es va iniciar en el món de la narració oral l’any 1984 i d’aleshores ençà no ha parat d’actuar en tota mena d’escenaris. Ha guanyat premis literaris i de teatre, i ha actuat en festivals a Colòmbia, Egipte, Israel, Grècia, Argentina, Chile, Alemanya i evidentment, de casa nostra. Els seus libres i cd de música es poden consultar a les biblioteques de Barcelona. Dirigeix el Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots, des de 2010.

El dijous 21 participarà José Manuel Garzón amb l’espectacle “A quien corresponda“.

“A quien corresponda” és el títol d’un espectacle que dóna peu a una sèrie d’històries des de les quals faig reflexions sobre les coses que em preocupen, sobretot en la manca de confiança a mostrar-nos com som realment i que ens porta a emmascarar-nos d’algú que en el fons no sabem bé qui és, parle sobre la manca de comunicació entre els éssers estimats, sobre la manca de valentia a mirar-se als ulls i parlo sobre la poca tolerància a acceptar que els altres no són com nosaltres volem que siguen.

No deixen de ser reflexions meues, no demane que la gent estiga d’acord amb elles, només les llance sobre la taula de l’escenari, jo em desfogue, i que la gent faci amb elles el que vulga

És un cant a l’amor, a la complicitat, i un homenatge a la gent que vull.

El divendres 22 tindrem amb nosaltres a Charo Pita  amb “Bajo la luna a las diez”. Charo Pita, narradora gallega és axtriu, cantant, i contadora d’històries tant escrites com narrades. Forma part del grup Malandança en el que participa cantant i narrant. És a més autora d’un grapat de llibres.

La lluna sempre està observant-nos amb les seues mil cares. Coneix les històries dels cossos que s’hamaquen en les ombres, les alegries, les pors, els somnis que ens desvetllen. La mirada, el silenci i, és clar, la paraula són els protagonistes d’aquests relats, alguns de tradició oral, altres de la pròpia narradora, per gaudir dels contes sota aquesta lluna que ens espelma.

 El cicle de narració oral el coordina Carles Cano, mestre de contacontes del nostre País i soci actiu de l’Associació Cultural El barranc, de Paiporta.

Enguany l’Associaciói cultural El barranc ha realitzat de manera continuada des de gener una sessió de narració mensual, convidant a grans professionals a participar i hem tingut a Paiporta a Cecilia Silba, Eva Andujar, Carolina Rueda i Simone Negrín.

L’Associació Cultural El barranc va creixent any rere any, amb una activitat cultural constant. El cicle de  El barranc de contes porta organitzant-se des de 2009 . En aquesta edició, com en moltes anteriors, els cartells han estat dissenyats per Albert Val, i encarregat de la part gràfica de moltes de les activitats.

Deixa un comentari