Visita a la Vall d’Almonacid i SogorbPareix que anem a convertir en costum el viatge per febrer a la Vall d’Almonacid a comprar el magnífcic oli de la varietat autòctona de la Serra d’Espadà i després continuar amb la degustació gastronòmica en el restaurant Ambigú de Sogorb.

El programa de l’eixida quedaria així.
Eixirem amb autobús des de davant de l’Auditori de Paiporta el dissabte 13 de febrer a les 9:30 hores.
Arribada a la cooperativa AYR i qui vulga pot comprar l’oli.
http://aceiteayr.es/

L’excursió que farem a peu és per a recórrer el barranc de l’Aigua Negra del terme d’Algímia d’Almonacid. És una joia de paisatge íntim -probablement amb sorollet d’aigua al costat en bona part del recorregut- i recorrent vegetació singular de la serra de l’Espadà i l’arquitectura rural de la zona. Hi passem per dos fonts (la de Cabada i la de Parra) i iniciem la tornada recorrent el camí d’Ibola, als peus del cim de l’Espadà. Es pot arribar al coll de la nevera on hi ha un pou de neu en molt bon estat, que fa també de divisòria lingüística: cap a l’E baixaríem a Alcúdia de Veo de parla valenciana; cap a l’O (on anirem fins al restaurant Ambigú de Segorb) ens retrobem amb Algimia i la vall d’Almonacid, de parla castellana. Són dos hores de plàcida passejada (5.5 Km amb un desnivell màxim de 230 m.).

Aconsellaria botes de muntanya, un esmorzaret lleuger, una mica d’aigua i roba apropiada a l’estació o a les prediccions meteorològiques.
Adjuntades hi ha algunes fotos que poden il·lustrar el recorregut (el realitzàrem exactament el mateix dia l’any passat uns quants que no ens quedàrem a dinar a l’Ambigú després de la visita per Segorb)

Sobre les 14 hores acudirem al restaurant Ambigú de Sogorb i participarem de les seues jornades gastronòmiques.
http://www.restauranteambigu.com/
Quan acabem el dinar farem una passejada per Sogorb i el seu casc antic.
Eixida bus des de Sogorb a les 18:30 hores i arribada a Paiporta una hora després aproximadament.
Heu de confirmar-me per correu la vostra assistència i fer l’ingrés al nº de compte abans de divendres dia 5 de febrer.

Socis i sòcies bus 11 euros + dinar 34 = 45 euros per persona
No socis bus 14 euros+ dinar 34 = 48 euros per persona

Compte de l’Associació en Ruralcaixa on heu d’ingressar els diners:

3082 1438 16 4934622327

Deixa un comentari