Exposició Arena i Traç, de Teresa Herrera Corduente

ARENA I TRAÇ

L’associació Cultural El Barranc té el gust de presentar-vos l’exposició “Arena i traç”, de Teresa Herrera Corduente, l’autora d’aquestes meravelles que esteu a punt de contemplar.

Teresa s’ha dedicat tota la vida curiosament a la llengua i a la literatura però hi ha alguna cosa misteriosa i subtil  que l’ha propulsat cap a l’art.

L’art fet amb aquarel·la, amb materials  més o menys coneguts, però també i és el que m’ha cridat sempre l’atenció d’ella és la capacitat de crear bellesa a partir de materials humils, materials que xafem cada estiu a la platja o quan caminem per un desert en algun viatge exòtic. Parlem de fer art amb arenes de tot el món. Arenes de llocs llunyans que es combinen creant formes  multicolors d’una harmonia indescriptible.

I amb una capacitat enorme per crear meticulosament unes combinacions bellíssimes i que ens transmeten la pau dels colors de la terra, la connexió entre eixe món exterior i quotidià amb  eixe món dels sentiments i la vibració de sentir-nos vius i en pau amb la natura.

L’altre dia vaig llegir els comentaris que va fer Antonio Cabrera a qui no vaig tenir el plaer de conéixer. Antonio fa uns comentaris a una exposició de Teresa a Ibercaja l’any 2009 i diu coses tan boniques com que, a més de tot el que us acabe de dir, l’arena és temps, per allò dels rellotges d’arena i ens recorda el pas del temps igual que l’arena esvara dins del recipient de vidre. Eixe grapat d’arena que com la vida se’ns esmuny i alhora ens regala el plaer de la bellesa.

I tot això combinat amb l’obra més recent realitzada amb tinta xinesa en alguns casos i també amb aquarel·la. Els cercles, els quadrats, l’espai buit … tot de formes combinades que representen  una connexió amb el treball realitzat anteriorment.

Moltes gràcies per estar ací, una vegada més amb nosaltres compartint l’art, la bellesa mentre l’arena de la vida va caient sense descans.

Us esperem a l’exposició

Carmela Puig

Deixa un comentari