L’Ovidi: El Making of de la pel·lícula que mai es va fer

L’associació El barranc ha participat en el micromecenatge a través de Verkami del projecte:
L’Ovidi: El Making of de la pel·lícula que mai es va fer

 

Descripció del projecte 

Així es definia Ovidi Montllor, una de les figures més importants de la cultura moderna valenciana. Nascut a Alcoi, fou una de les veus més importants del postfranquisme i de la transició. Però prompte es va convertir en un personatge incòmode per als nous poderosos.


Des de fa uns anys, la productora Aire de Cinema duu endavant un projecte per a fer una pel·lícula sobre l’Ovidi. Al projecte, s’hi sumaren actors de la talla d’ Eduard Fernández i Rosana Pastor i aconseguírem suport a Catalunya (Televisió de Catalunya), però sempre condicionats a que València li donés suport al projecte. En diverses convocatòries es va presentar el projecte a l’IVAC, però sempre una veu es negava, Radiotelevisió Valenciana mai entraria en una pel·lícula sobre Ovidi Montllor.
Tot i les negatives, no tirem la tovalla i hem redefinit el projecte.
ovidi montllo títol 2
Mitjançant un paral·lelisme amb la seva vida, plantegem un documental ficcionat en què es contarà, per un costat, la vida d’Ovidi vista des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernández) que busca el seu personatge amb entrevistes a companys i familiars, i també imatges originals cedides per TVC i TVE. Al costat, amb un fals making of, seguirem les dificultats d’una productora (Rosana Pastor) i el seu equip per tractar d’aixecar el projecte, malgrat les negatives de la Televisió Valenciana.
Tot això baix la direcció de Vicent Tamarit i amb la producció de Carles Miralles i Albert Sagalés.
eduard fernandez - rosana pastor
Aplegats a aquest punt, ens veiem de nou amb el problema del finançament del projecte. Davant la impossibilitat d’aconseguir fons públics per finançar-lo hem decidit llançar una campanya de crowdfunding per aconseguir els diners necessaris per poder dur endavant el rodatge, que estarà al voltant des 30.000€.

ovidi montllo títol 3
Tot i les negatives, el projecte mai s’ha aturat. En aquestos moments Vicent Tamarit, el director, està treballant amb el documentalista per torbar imatges inèdites d’Ovidi Montllor per incloure-les al documental.
Paral·lelament, va treballant en el guió de la part de ficció, en què es contarà la impossibilitat dels productors de traure endavant el projecte original de pel·lícula.
D’altra banda, Televisió de Catalunya ha donat el seu suport al projecte i ha signat un contracte amb Diagonal TV. També es negocia amb Televisió Espanyola.
ovidi montllo titol 4
Els diners aconseguits per via del micromecenatge s’utilitzaran per al finançament del rodatge, tant de la part de ficció com de les entrevistes que ens queden per rodar.
Aquesta és la part que més mitjans mobilitza entre tècnics i humans i, per tant, és la més cara del procés. En definitiva, les vostres aportacions aniran destinades al pagament dels sous dels tècnics i actors, i també al lloguer de la maquinària necessària.

ovidi montllo títol 6
Durant els primers mesos de 2015 esperem tancar tot el finançament necessari per dur a terme la pel·lícula. El rodatge de les entrevistes tindrà lloc entre els mesos de març i abril, i es deixarà per maig el rodatge de les escenes ficcionades.
L’estrena del documental està prevista per a l’últim trimestre de l’any, tant en sales com en la seva versió televisiva.

A partir de l’estrena en sales del documental, la productora començarà amb el repartiment de les recompenses als mecenes.
ESTRENA 

Dia 19 de febrer a les 19:30 a l’Auditori Municipal de Paiporta.
Entrada gratuïta
 

 

 

Deixa un comentari