OVIDI MONTLLOR I LA CANÇÓ COMPROMESA

UN BARRANC D’ART


Des de l’associació cultural El Barranc, un any més, volem fer-vos partíceps de “Un barranc d’art”. En primer lloc volem agrair a l’Associació Professional d’Il·lustradors de València la iniciativa d’organitzar aquesta exposició “Ovidi Montllor i la cançó compromesa”, enguany que commemorem el vinté aniversari de la mort de l’artista alcoià. Desitgem també agrair-vos la vostra generositat de compartir-la amb nosaltres i de poder gaudir de l’obra de tots els artistes que hi han participat.
Nosaltres, a més, volem fer també el nostre particular homenatge, així que el passejarem de nou pels nostres carrers i places, amb Tereses o sense, i el recordarem amb tendresa i afecte una vegada més. Ho farem amb una samarreta i una làmina amb la seua imatge i la seua mirada irònica, corrosiva, tendra i compromesa.
Associació El barranc

OVIDI MONTLLOR I LA CANÇÓ COMPROMESA
Enguany es compleixen 20 anys de la mort del cantautor i actor alcoià Ovidi Montllor: un dels màxims exponents de l’anomenada nova cançó. A més del seu vessant com a actor teatral i cinematogràfic, Ovidi (1942-1995) inicià el 1968 la seua carrera com a cantant
posant música als textos de grans autors de la nostra literatura com ara Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés o Pere Quart, a més d’escriure lletres pròpies inoblidables com Perquè vull!, Homenatge a Teresa, Sí senyor, La cançó del cansat o, és clar, La fera ferotge.
Sota el paraigua d’Ovidi volem retre un homenatge a la seua figura i per extensió a la cançó d’autor; aquella que imbrica música i literatura, que respecta profundament el seu públic i que naix del compromís social, de la necessitat de denúncia, de la solidaritat i l’anhel d’un futur esperançador.
Aquesta exposició col·lectiva dels socis de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València – Apiv i d’alguns alumnes seleccionats de l’EASD de Castelló, compta amb 56 obres inspirades per les lletres de cantautors de tot el món i de totes les èpoques com ara Georges Brassens, Chicho Sánchez Ferlosio, Pau Alabajos, Maria del Mar Bonet, Silvio Rodríguez, Chico Buarque o Anne Clark entre tants altres, les cançons dels quals hem fet nostres i, per què no admetreho, cantussegem mentre dibuixem.
Associació Professional d’Il·lustradors de València – Apiv

Actes que programa l’Associació Cultural El Barranc:

Divendres 6 de novembre a les 19:30, al Museu de la Rajoleria, inauguració de l’exposició: Ovidi Montllor i la cançó compromesa, amb la actuació del cantautor Tomás de los Santos
Exposició del 6 al 23 de novembre, al Museu de la Rajoleria, C/ Enric Reig , 3 Paiporta
Divendres 13 de novembre a les 20:00 h, a l’Auditori, projecció de la pel·licula “La verdad sobre el caso Savolta”
Pròximament, projecció del documental “Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai és va fer”

Deixa un comentari