Presentació del gravat de Patricia Concina: Perspectiva vital {8}


La paraula art, i de manera particular quan parlem d’art visual, ens remet a l’habilitat per a poder fer-ne una obra i al geni creatiu que l’autor o l’autora posa en funcionament per aconseguir que eixa obra siga especialment singular. Amb destresa tècnica, amb talent creatiu o amb les dues qualitats alhora, l’art facilita a qui el practica i a qui l’observa una singular experiència estètica, emocional i intel•lectual.

Sempre, al llarg de la història de l’art visual, els creadors i les creadores han tractat de plasmar sobre suports molts variats la seua creativitat i els sentiments que han volgut transmetre. En murs i parets, en llenç, en paper, en cartó o en fusta, amb la intervenció d’unes mans privilegiades s’ha arribat del no res a la màxima expressió de la creativitat humana.

Enguany, per segona vegada, l’Associació El Barranc fem la presentació d’una obra plàstica i de la seua creadora. L’any passat amb Manuel Silvestre, enguany amb l’obra d’una jove artista amb experiències vitals i artístiques veritablement singulars. Patrizia Concina nasqué en La Plata, en L’Argentina. Compta amb una dilatada experiència en el treball de la ceràmica, de la pintura i del gravat. Ha estudiat, treballat i viatjat per mig món, i en tota la seua obra posa de manifest de manera especial el cosmopolitisme, un dels senyals d’identitat de la vida contemporània i una de les principals característiques que ens defineixen.

La cosmovisió que atresora la nostra artista queda de manifest en totes i cadascuna de les seues creacions. Les seues obres ens la mostren imaginativa, colorista i evocadora, guiada sempre per una empenta que integra força i expressivitat, i també equilibri i cadència, factors que defineixen la seua enorme genialitat.

Patrizia abasta una simbiosi que l’espectador podrà apreciar en el clima que transmet l’obra que ara presentem:Perspectiva vital {8}, un alè de màgia i d’encanteri, de seducció i fascinació, que ens transporta des de les terres fèrtils i dolgudes del país Valencià, fins la prosperitat i l’equilibri de Brussel•les i la modernitat de la ciutat de La Plata, en Argentina, universos que formen part de l’essència d’aquesta magnífica artista.

Us convidem a participar en esta combinació de vivències, de mestria i geni creatiu, d’eclosió de color, singularitat, sentiment i cosmovisió. Estem convençuts que us fascinareu com ja ho hem fet nosaltres.

Deixa un comentari