Primer dia de les Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez

Ahir dia 4 de juliol començaren les Primeres Jornades d’Oralitat dedicades a Llorenç Giménez, i ho feren amb gran èxit i assistència de públic organitzades per l’Associació Cultural El barranc de Paiporta.

Hui dimecres continua la programació amb la ponència de Gemma Lluch i la sessió de narració a càrrec de Patricia McGill al Museu de la Rajoleria de Paiporta

A les 19 hores, es donà el tret d’eixida d’estos tres dies de taules redones, sessions de contes i conferències, amb una taula redona sobre la figura del Mestre i rondallaire a qui es dediquen les jornades.

Moderades per l’escriptor i contacontes Carles Cano, diverses persones molt properes a Llorenç: Fina, Masgrau, Vicent Cortés, Óscar Mora i Albert Dasí, glossaren la figura del Llorenç i les seues diferents facetes: com a rondaller, mestre, amic, activista per la llengua,escriptor… Va ser una taula redona, interessant, divertida i emotiva.

Ja a la nit, l’associació de narradors valencians NANO, als jardins del Museu de la Rajoleria on es celebren les jornades, va fer: “Comboi Valencià”, una roda de contes on nou narradors i narradores de l’associació, Susu Benítez, Almudena Francés, Domingo Chinchilla, el Gran Jordiet, Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Eva Andújar i Carles Cano que contaren contes valencians i recordaren la figura de Llorenç Giménez, evocant el que per a cadascú d’ells havia significat el coneixement i la trobada amb aquest pioner de la narració al País Valencià.

Les jornades estan organitzades per l’Associació cultural El Barranc, amb la col·laboració de la Fundació FULL pel Foment del Llibre i la Lectura, L’associació de narradores i narradors del País Valencià (NANO), el Guaix, Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

La programació per a hui dimecres 5 de juliol, 19 hores Sala Annexa Museu de la Rajoleria

Ponència: ‘De l’oralitat al TIK TOK’, a càrrec de la catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de València Gemma Lluch.

Dimecres 5 de juliol, 22:30 hores Jardí Museu de la Rajoleria

Sessió de narració per a adults

Patricia McGill amb la sessió  ‘Contes erràtics’

Contes dels meus racons de món que havien de ser eròtics i han sortit erràtics. Històries normals i corrents del nord del nord del nord, històries normals i corrents de casa nostra. Això sí, amb sal i cervesa.

Entrada lliure i gratuïta

Deixa un comentari