UN BARRANC DE CONTES 2021

UN BARRANC DE CONTES 2021

Del 14 al 16 de juliol.22:00 h,  al Jardí del Xalet de Català de Paiporta

Un barranc de Contes és una iniciativa que organitza l’Associació Cultural El Barranc des de 2009, amb una important participació activa de veïns i veïnes de la població. El projecte de narració oral  i l’organització d’activitats de narració enguany s’ha ajustat segons les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Des de la seua creació, l’Associació Cultural El Barranc de Paiporta ha cultivat l’interés per aquesta forma d’expressió artística, amb la programació de narradors i narradores dirigits a públic adult amb les temàtiques més variades: relats tradicionals, contes eròtics, humorístics, clàssics contemporanis, etc., amb narradors orals d’arreu del món i en diverses llengües. Potenciem l’art de contar històries i la gràcia del narrar.

La programació de «Un barranc de contes 2021» incorpora com a novetat la música. Dos de les actuacions del programa d’enguany aniran acompanyades per músics com un element important i imprescindible de la narració.

El programa d’Un barranc de contes 2021 és una programació per a públic adult amb la coordinació de Carles Cano. Es realitzarà al jardí del Xalet de Català del dimecres 14 de juliol al divendres 16 de juliol. Horari: a les 22:00 hores. Entrada lliure fins completar aforament i seguint les recomanacions sanitàries de distància social.

El títol de les sessions i els  narradors i narradores convidats són:

Dimecres 14 de juliol


La mujer que no tenía miedo, y otros cuentos de las tribus árabes.

Amb narració d’Ana Griott i música de Renzo Ruggiero

Les dones àrabs tenen molt per explicar, de dia conten en els banys públics, de nit sota el tendal de les seues haimes. Les protagonistes dels seus contes són dones que no tenen por a res, que fan valer els seus desitjos i són capaces de burlar fins el rei més docte o més cruel. Elles són les propietàries del teixit i de la paraula que ordeix els contes, de la calor de la llar i del foc que il·lumina a qui narra, tenen cura dels vius i dels que ja no hi són; d’ells ens porten la memòria i els seus relats. En aquest espectacle una narradora, Ana Griott, i un músic, Renzo Ruggiero, ens portaran amb la paraula i el so del santur a les nits estelades del desert de les tribus àrabs.

Idioma: castellà

Dijous 15 de juliol


Cuentos poco edificantes amb Pablo Albo.

És un grapat de mentides que no tenen intenció d’enganyar.

És una sessió de contes, però no portes els teus fills.

Històries que se succeeixen per posar els pèls de punta … o per vés a saber

Fer una sessió de contes poc edificants és fàcil:

Mescleu un grapadet d’històries amb una pila de sal i de pebre.

Inundeu-ho amb salsa d’humor i ja està.

Les històries, que siguen d’aquestes canalles, o senzilles, o una miqueta eròtiques, (però compte que no se te’n vaja la mà).
Fiqueu-ho tot  en un auditori sense pressa i amb orelles i a veure que ix.

No sé si podran menjar-se, però riure, riurem.

Idioma: castellà

Divendres 16


Cuentos Negros de Cuba, de Lydia Cabrera.

Narració i cant: Coralia Rodríguez.

Guitarra i direcció musical: Lino Lores

Un viatge per l’africania de Cuba. Un homenatge a homes i dones arrencats d’Àfrica i esclavitzats en les Amèriques que conservaren la seua cultura. Una metàfora de la llibertat.

Idioma: castellà

En aquest cicle es completa el programa de 2021 que ha tingut durant el primer semestre tres sessions amb als narradors; Fèlix Albo, Cecilia Silva i Almudena Francés amb una combinació de narracions de tradició popular amb relats contemporanis.

El cicle Un barranc de contes 2021 organitzat per l’Associació cultural “El barranc” compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paiporta i la Generalitat Valenciana.

Deixa un comentari