50 ANYS FENT HARCA

EXPOSICIÓ 50 ANYS FENT HARCA.

Aquesta exposició antològica és obra del dibuixant humorístic Juli Sanchis Aguado (Picassent, l’Horta, 1942) més conegut amb el nom d’HARCA.

Ha publicat al voltant de 3000 dibuixos (a nombrosos diaris i revistes del nostre país i de fora) però la major part de la seua obra ha estat realitzada per a certàmens internacionals, on té dibuixos seleccionats i premiats arreu del món.

FENT HARCA
“Harca” era el crit solidari dels “agermanats” a les revoltes de les Germanies, front a l’Arxiduc i al rei Carles V, la consigna d’unió, fent causa comuna, dels furs i les prerrogatives conquerides, que ens eren furtades…

Juli Sanchis Aguado –HARCA- vol, des de l’humor, assolir un compromís crític i reivindicatiu. Des de la televisió, la premsa, les revistes, els pamflets, les xarxes socials, ens apropa a una realitat –la nostra- des d’una posició d’objectivitat de vegades àcida i directa, però sempre aclaridora i conciliadora. És bona gent.

Compaginant el treball professional -21 anys a la Federació de Pilota Valenciana, des de la seua creació- cinc dècades de dibuix d’humor, cobrint diverses necessitats i interessos comuns, com el conreu de la nostra llengua i la nostra cultura. Per això la seua obra –per altra part extensaés molt diversa. HARCA sempre ha estat a l’abast per fer el dibuix que l’actualitat requeria, el que tocava. Era –i esperem que continuarà sent-houna pulsió, un compromís personal.

Compromís, també, amb els companys de professió o afició: els dibuixants d’humor. Des de la Federació –FECO Espanya- uns anys com a president i ara com a vicepresident, ha promogut i impulsat, arreu del món, la participació dels federats en concursos i accions culturals i cíviques, tant nacionals com internacionals.

Vicent Ros Pardo
Amic i Comissari de l’exposicó

Exposició del 7 al 25 d’octubre. Entrada lliure – Museu de la Rajoleria.

Deixa un comentari