Excursió a la vall de la Murta dissabte 12 d’abril 2014


Dissabte 12 d’abril 

Excursió a la vall de la Murta
 Punt de reunió per organitzar cotxes, Montgo cantonada Garbí a les 8,30 .

A la vall de la Murta hi ha diversos senders i rutes , per a aquesta ocasió triarem el que puja a la Creu del Cardenal passant pel Pas del Pobre . El recorregut és circular i té en total 9 Kms dels quals només els 1000mts , anteriors i posteriors al cim, es poden considerar de dificultat mitjana. Per als que no vulguen abordar aquests dos trams del recorregut , després de la parada per esmorzar que farem en el pas del pobre , podran prendre un sender de baixada al monestir i font de la Murta , on es reuniran més tard amb el grup que haja pujat fins a la Creu del Cardenal .

Portarem entepans, beguda i picadeta per dinar allí mateix.
Cal que s’organitzem per anar en el menor nombre de cotxes possibles.
Les persones interessades envieu un correu a elbarranc@elbarranc.net VALL DE LA MURTA, RUÏNES DEL MONESTIR (BIC) I PAS DEL POBRE.  
 

Paratge exuberant de boscs frondosos, on es troben les històriques ruïnes del monestir Jeroni de la Mare de Déu de la Murta. Les obres de l’antic monestir es van iniciar el 1357 i es reprengueren el 1401, i va ser desamortitzat en 1835. De tot el conjunt destaca la torre dels Coloms. Al llarg de la seua història ha sigut meta de pelegrinatges, visitat per destacades personalitats. En el seu entorn, hi ha un casalot del segle XIX que té un bell jardí amb estany i la capella de la Mare de Déu; l’espai expositiu de l’almàssera, que conté la premsa d’oli i una mostra temàtica dels jerònims; el pou de neu; l’ermita rupestre; l’aqüeducte i les basses. En la zona es pot practicar el senderisme en les rutes següents: PR-CV 334 la Creu del Cardenal; PR-CV335 el Cavall Bernat; SL-CV 81 Senda Botànica; SL-CV 82 Senda Històrica, i el sender GR-236 la Ruta dels Monestirs-Pas del Pobre, que unix els monestirs de Cotalba (Alfauir), Corpus Christi (Llutxent), Santa Maria de la Valldigna (Simat), Santa Maria d’Aigües Vives (Carcaixent) i la Murta. 


Deixa un comentari