HOMENATGE A ENRIC VALOR EN EL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT

ASSOCIACIÓ CULTURAL EL BARRANC.
EL MÓN DE LA CULTURA RETRÀ HOMENATGE A ENRIC VALOR EN EL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT

Músics, grups teatrals i associacions culturals retran un homenatge a l’escriptor i lingüísta Enric Valor el pròxim diumenge12 de juny a l’Auditori Municipal de Paiporta. L’acte commemorarà el centenari del seu naixement amb un repàs a l’obra i la figura d’un dels més importants promotors de la recuperació de la llengua al País Valencià.

Cent anys d’Enric Valor. Amb este títol, arrancarà el pròxim 12 de juny l’homenatge a una de les figures més importants en la recuperació de la llengua i la cultura del País Valencià. Enric Valor, nascut a Castalla (Alacant) el 22 d’agost de 1911, se’l considera un dels més importants impulsors de la normalització del valencià junt amb Carles Salvador i Sanchis-Guarner. Amb tot, l’autor de Sense la terra promesa o La flexió verbal és conegut, sobretot, per les seues rondalles, que han marcat generacions senceres d’escolars al País Valencià. L’acte està organitzat per l’Associació Cultural El Barranc de Paiporta, junt amb Galaxidi Produccions, i comptarà amb la presència de músics, com ara, Pau Alabajos, Al Tall, Josep Alcover, Artaica, Llorenç Barber, Miquel Gil, Dani Miquel, Lluis Miquel, Paco Muñoz, Josep Lluís Notari, Jacint Hernàndez, Remigi Palmero, Rafa Solves, Andreu Valor i Tres Fan Ball. Entre els actors i grups de teatre que han confirmat la seua participació hi es troben Carles Alberola, Paco Alegre, Carles Cano, Vicent Cortés, Enric Esteve, Llorenç Giménez, Sandra Merenciano, Numen Teatre, Pilar Silla, Javi Velasco, El tio Vicent i el Taller d’Arts Escèniques.

Igualment, hi participaràn El gegant Pi de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Marcel·lí i la Muixeranga Els Negrets de l’Alcúdia.

L’homenatge, al qual també s’ha sumat la Federació Escola Valenciana i CAPPEV, estarà conduït per l’actriu Rosana Pastor, l’actor Paco Alegre i Dimas Montiel.

Una de les reponsables de l’organització, l’actriu i neboda d’Enric Valor, Dafni Valor, ha assenyalat que “la resposta per part de la societat valenciana ha sigut molt important, tant, com el llegat que ell ens ha deixat i tant li agraïm” Per a l’acte d’homenatge s’ha preparat un gran escenari sobre el qual desfilaran molts dels participants alhora que s’emetran arxius documentals de l’escriptor. El guió corre a càrrec d’Antoni Torreño que, junt amb Dafni Valor, han creat este espectacle multidisciplinar que compta també amb la presència del grup Alimara i dels ballarins Mari Carmen Fernández i Jose Giménez. La direcció artística corre a càrrec de Toni Belloch i de la documentació audiovisual se’n ha fet càrrec la periodista Rosa Brines.

HOMENATGE A ENRIC VALOR. 12 juny auditori de Paiporta. 18 hores. Entrada lliure fins completar l’aforament.

Deixa un comentari