MUSICA EN VALENCIÀ. CONCERT DE JONATAN PENALBA

REVERSIONS EN CONCERT. El dijous 21 de setembre a les 22:00 hores a l’Auditori de Paiporta.

Entrada lliure fins completar aforament,

Nascut l’any 1991 a l’Alcúdia, (Ribera Alta), Jonatan Penalba ja és un veterà en el món de la cançó, malgrat la seua joventut. I és que molt prompte es va introduir en el món de la música tradicional, i s’ha foguejat en multitud d’actuacions en els escenaris més diversos. L’aparició del seu primer disc, “De soca-rel” (Temps Record, 2018), el va situar en molt poc de temps en un lloc ben destacat dins del panorama de la música folk valenciana, i ara ens arriba el seu últim treball, “Reversions”. Aquest disc i nou espectacle ens presenta un Jonathan Penalba lleugerament diferent del que hem conegut fins ara, que s’allunya un poc de la sonoritat tradicional per acostar-se al pop, però sense oblidar del tot la música d’arrel.

Músics: Tony Molina (trompeta), Hèctor Peropadre (acordió, dolçaina, guitarra i llaüt), Josep Bas (bateria), David Borja (baix elèctric), Jonathan Penalba (veu) i Pere Ródenas (guitarra i segones veus).

Reversions ens presenta a un Jonatan Penalba lleugerament diferent al que hem conegut fins ara, que s’allunya un poc de la sonoritat tradicional per acostar-se al pop, però sense oblidar del tot la música d’arrel. Així, en aquest nou disc podrem escoltar el romanç castellà Andarique (amb una lleugera modificació de la lletra, per donar-li un toc d’actualitat), la Granaïna de Montaverner, unes albaes ben modernes, i un cant d’estil (amb lletra d’Ovidi Montllor). I després, clàssics contemporanis com ara L’amor és Déu en barca (amb lletra del poeta Enric Casasses, i popularitzada per Miquel Gil), M’aclame a tu (amb lletra de Vicent Andrés Estellés, coneguda pel gran públic gràcies a Ovidi Montllor), El dia que tot rebente (de La gossa sorda), Que tinguem sort (de Lluís Llach), Veles e vents (d’Ausiàs Marc, famosa per la versió que en va fer Raimon) i El que diuen els arbres (de Feliu Ventura).

Els músics que han participat en la gravació del disc han estat Josep Bas (bateria), Xus Belda (percussió), Pere Ródenas (baix, guitarres, llaüt, percussió i teclats, i que també s’ha encarregat de la producció del disc), Hèctor Peropadre (llaüt, acordió i tabal), Tony Molina (trompeta i trombó), Ricard Soriano (saxòfon), Juanra Martí (dolçaines) i Pablo Gisbert (dobro i pedal steel guitar). I pel que fa a la part vocal, col·laboracions de luxe: Miquel Gil, la rapera Tesa, Josep Nadal, Mireia Vives, la cantant aragonesa Carmen París, i finalment, Christian Penalba, germà de Jonatan.

Deixa un comentari