

La canya és un material tradicional que formava part de la nostra vida quotidiana fins a no fa tant (canyes de pescar, tanques, canyis, mobiliari…). Amb la seua caiguda en desús es va fomentar el seu caràcter invasiu. El context actual (crisi climàtica i financera) requereix desenvolupar projectes respectuosos amb el mitjà i la societat. La canya comuna (Arundo Dónax “L”) ens brinda la possibilitat d’usar un material local, abundant i renovable per aconseguir espais sans habitables i assequibles, barrejant tradició i avantguarda.
L’Associació El barranc, va organitzar una xerrada l’estiu passat sobre plantes invasores a càrrec de Simó Fos, botànic i membre de l’associació. A partir d’aquesta activitat s’han plantejat diferents projectes que l’associació vol portar endavant durant els pròxims mesos.
Per iniciar-se en la bioconstrucció i el treball amb les canyes, s’ha plantejat la construcció d’un umbracle en els horts municipals de Paiporta. Ara mateix ja s’han plantat els dos arcs i durant les pròximes setmanes es vol reomplir amb canyís.