Visita al Castell d’Alaquàs

Dissabte dia 5 d’octubre

Visita al Castell d’Alaquàs.

Ens trobarem a les 9 del matí davant de l’Auditori de Paiporta per anar, uns a peu i altres en bicis a Alaquàs pel camí vell de Picanya (els qui van en bicicleta quedarem a les 10).
A les 11 farem la visita guiada al Castell recentment restaurat.
La visita dura 90 minuts aproximadament. Després tindrem un refresc i tornada a Paiporta.
 
La història del castell d’Alaquàs, declarat Monument Històric i Artístic el 26 d’abril de 1918 i Bé d’Interès Cultural l’1 de desembre de 1999, i el solar on s’ubica comprèn, segons els últims estudis realitzats, prop de set segles en què ha sigut testimoni del pas del temps.

El senyoriu d’Alaquàs va passar al llarg del segle XIV per unes quantes mans, les de la família Soler, les dels Escrivà i a partir de 1373 les dels Vilaragut, que van mantindre el senyoriu fins a la seua venda en 1458 als Aguilar. Restes de l’antiga casa senyorial del segle XIV van ser trobats en l’excavació arqueològica duta a terme en 2006 en l’interior del castell, en concret la seua àrea de servei i producció de vi, amb les restes d’un celler i trull.

L’actual castell d’Alaquàs és el resultat d’un gran projecte constructiu datat a principis del s. XVI. L’estructura principal, i amb ella la totalitat de l’espai construït en les seues diverses plantes, es conclou en el propi segle XVI encara que amb certes modificacions respecte al pla d’obra inicial.

Per qüestions organitzatives cal que envieu un correu de confirmació a l’adreça elbarranc@elbarranc.net per participar en aquesta activitat

Més informació sobre l’edifici:
 http://castell.alaquas.org/val/

Deixa un comentari