PASSEIG AL PORT DE CATARROJA. Diumenge 28 d’octubre


Camina o pedaleja fins a una de les entrades més emblemàtiques de l’Albufera: el port de Catarroja. Diumenge 28 d’octubre
D’ençà que es va condicionar, el Port de Catarroja és un dels punts més atractius de visitar de l’Horta Sud. Hi trobarem centenars de barques i barquets tradicionals, pals de vela llatina alineats; un moll de fusta paral·lel a la senda principal, que mostra el camí fluvial cap al gran llac dels valencians. L’aigua encara és bruta però s’han de reconéixer esforços pels voltants del Port per a reduir la contaminació i per a recuperar els ullals.
Per altra banda les racions d’allipebre del Port de Catarroja competeixen en quantitat i qualitat amb les del Palmar, a l’altra vora del llac. També ho fan les nombroses exhibicions de vela llatina, que parteixen de tots els ports de l’Albufera i es troben majestuosament al mig del llac.
Al port de Catarroja hi ha la seu de la pionera Associació de Vela Llatina de Catarroja , situada a la casa Sulema; que gràcies a l’entusiasme dels seus associats i, especialment de Miquel Sulema s’està convertint alhora en un museu originalíssim de la història, la geografia i l’etnografia de l’Albufera .
Programa:
  • 9’30-10h. Eixida de la plaça de Soliera  de Paiporta. (9’30h, els caminants; 10h., les bicicletes).
  • 11h. Trobada de tot el grup al Restaurant La Primitiva i esmorzar: entrepà,allipebre,  beguda, café.
  • 12h. Visita a la Casa Sulema i l’Associació de vela llatina Catarroja. Xarrada amb Miquel Sulema.
  • 13’30 Tornada a Paiporta.
L’activitat té un cost de 8€ per soci (10€ per a no-socis) . Per a participar cal inscriure’s i fer un ingrés al compte de l’associació en Caixa Popular número 3159 0029 31 2152501314, abans del  dimecres 25 d’octubre .

Deixa un comentari