Concert del Cor de L’Eliana. Recordant a Vicent Andrés Estellés

El divendres, 26 d’octubre a les 22 hores.
Auditori de Paiporta
Entrada gratuïta

Concert del Cor de L’Eliana

Organitzat per l’Associació El barranc i amb la col·laboracio de l’Ajuntament de Paiporta a través de la Regidoria de Cultura, el proper divendres 26 d’octubre, actuarà a l’Auditori de Paiporta, el Cor de l’Eliana amb una selecció de poemes musicats del gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

El Cor de l’Eliana va néixer l’any 1989 quan els professors de primària i infantil del municipi van haver d’adaptar als nous temps escolars i aprendre conceptes bàsics de música per poder ensenyar-los als seus alumnes. El professional de la música i el cant, Juli Hurtado, va arribar a l’Eliana disposat a mostrar als docents tot el que sabia i que aquests al seu torn l’hi poguessin transmetre als nens. Va ser tal l’entusiasme davant el nou i singular mètode d’ensenyament, que professors i mestres es van quedar enamorats de Juli Hurtado, de la musicalitat dels seus cants i per descomptat del seu especial sistema per a la posada en escena de veus i cançons.
Tothom pot cantar

Una  de les coses que caracteritza i distingeix d’altres el Cor de l’Eliana és que tothom pot formar part. És una formació oberta que ofereix als elianeros la lliure oportunitat de pertànyer a ell. No hi ha problemes d’edat, ni de sexe, ni tan sols importa si cantes malament o . No hi ha proves d’entrada, no hi ha càstings i molt menys un llibret perquè et aprenguis la cançons. Com diu Amparo Alcanyís, comences a vindre, ho proves, intentes seguir les lletres i tu mateix, amb un poc d’ajuda, trobaràs el teu lloc al cor gairebé sense adonar-te“. Les persones que formen part del cor són moltes i diferents, explica la presidenta, de vegades em costa recordar els noms de tots, sobretot, ara que som vuitanta. Però hi ha tot tipus de gent, des de professors, pintors, informàtics, mestresses de casa i fins i tot compositors que són capaços d’elaborar les seues pròpies peces perquè el cor les interprete

 

Deixa un comentari