EXCURSIÓ A ALTURA. Diumenge 23 de novembre.

Dia 23 de novembre diumenge
Eixida des del cantó de la pinada del c/ Penyagolosa, a les 8,30h.   amb cotxes propis.
Distància: 70 Km, direcció autovia a Teruel.

 ALTURA   poble castellonec de l’Alt Palància , és davant tot Serra Calderona, Parc Natural al qual Altura aporta al voltant de 12.500 hectàrees.   Amb una població de 3900 habitants, històricament la seua base econòmica ha estat al voltant de l’activitat agrícola – producció d’oli, ametla –
Especial atenció mereixen espais i paratges particularment significatius com són: el Berro, l’Alt de Montmajor (1025m), el Barranc de la Mena, el Cantal, la “Cara del Moro” o les seues innumerables fonts.

La Vía Verda de Ojos Negros, , la Senda de La Cova Santa y altres sendes de xicotet recorregut habilitades suposen una excel·lent ruta per endinsar-se  en los pulmons d’ Altura, també afectats en part pels últims incendis.

 En cotxe arribarem fins el camí de la Murta, després  caminarem al costat del barranc de Mena fins el Pou  de la “Alubia” –utilitzat com a piscina natural en estiu- i Pou Montero, on esmorzarem. El passeig té una durada de 20 minuts per senda asfaltada. Al llarg del traçat la vegetació té un caràcter fluvial en el fons de la vall (baladre, oms, lianes espinoses…) en les vessants, un mosaic d’espais en regeneració forestal on abunda el matoll aromàtic i el pi carrasco. El cultiu de oliveres i ametlers puja les pendents sustentats per artesanals murs de pedra seca.

 Després i sempre per camins rurals asfaltats  podem  seguir en cotxe per la Calderona fins el Montmajor des d’on es poden veure  les valls del Túria i del Palància , de pas trobarem  el santuari de la Cova Santa amb vistes  panoràmiques de les serres Calderona i  Espadà.

Abans de dinar podem  passejar pel poble amb els seus carrers estrets i les seues “rochas”

 Després de dinar tenim  concertada la visita guiada a la Cartoixa de Vall de Crist fundada en 1385 per l’infant i posteriorment rei Martín I l’Humà. (durada 1,30h).

DADES PRÀCTIQUES:

Transport: Vehicles particulars . Eixida des del cantó de la pinada del c/ Penyagolosa, el diumenge 23 a les 8,30h.    Distància: 70 Km, direcció autovia a Teruel.
Menjars: Portar  esmorzar ; es reservarà el  dinar-menú grup   en un bar restaurant del poble. 

Preu: Dinar apr. 13 €. Menú infantil de 6 €.    Visita guiada a la Cartoixa : 3 € (duració 1,30h). No cal avançar els diners.


Productes de la terra: Molt bona  la Torta de panses i nous (Forn de la Palmera),  Oli de la Cooperativa Oleicola de l’Alt Palància, embotits, mel,…

Més informació: www.altura.es

 Enviar un correu de confirmació a elbarranc@elbarranc.net fins dissabte  dia 15 de novembre doncs cal avisar al bar del nombre de gent per al dinar i la visita guiada.

Deixa un comentari