Visita a Algemesí. Diumenge 14 abril

Visita i dinar a Algemesí 
Diumenge 14 d’abril 2013
Eixirem des de davant de l’Auditori a les 9 en cotxes a Alfafar per anar en tren.
Començarem la visita a les 10 del matí. 
Visita guiada per Lluís Escartí
Acabada la visita del poble farem a peu una xicoteta excursió (3 quilòmetres) on dinarem una paella feta per integrants de la Moixeranga en un xalet que va ser de Teodoro Llorente.
Després de dinar tornem a peu i agafarem el tren per tornar a Paiporta.
Preu de socis/sòcies 10 euros
Preu de no socis/sòcies 12 euros

Per fer la reserva cal  ingrés al compte 3159 0029 31 2152501314 amb el vostre nom i enviar un correu de confirmació a elbarranc@elbarranc.net abans del dia 9 d’abril.


Algemesí és una ciutat vital i modernaque manté un arrelat respecte per les seues tradicions més ancestrals que ha conservat al llarg dels segles. És una de les poques ciutats d’Espanya que pot mostraramb orgull un PATRIMONI CULTURAL  IMMATERIAL  DE  LA  HUMANITAT  declarat  per  la  UNESCO:  la
Festa de la Mare de u de la Salut, que es reviu als nostres carrers cada 7 i 8 de setembre.
En la nostra visita Algemesí, a s d’un recorregut pels seus carrers, visitarem dos dels elements patrimonials més significatius de la ciutati els dos relacionats amb la declaració de la UNESCO: La Basílica de Sant Jaume i el Conventde Sant Vicent, seu del Museu Valencià de la Festa.
Museu Valencià de la Festa: situat al Convent de  Sant  Vicent,  edifici renaixentista construït pels dominicsen 1590. Entre les seues exposicions destaquen les dedicades a les dos festes més significatives: La Mare de Déu de la Salut i la Setmana de Bous.
Des del Museu s’inicia una ruta pel conjunt monumental i artístic d’Algemesí; un recorregut per la vila del segle XVIII; Cases i llocs d’interèsamb construccions des del segle XV fins al XX. La ruta discorrepels recursos culturals i turístics més importants i representatius de la ciutat entre els quals destaquen:
  Les construccions Renaixentistes, Barroques, Neo-gòtiques, Neocssiques, eclecticistes i modernistes dels carrers Muntanya, València,  Berca,  Capella, Molí, Nou del Convent.


 
   El Casino Lliberal: edifici modernista construït en 1911 que alberga la sala d’exposicionsmunicipal, un restaurant, saló d’actes i les dependències de cultura.
  La basílica de Sant Jaume, declaradaMonument Històric i artístic nacional i Bé d’Interès cultural. Conjuntarquitectònic format per l’Església Antiga (s. XV), l’EsglésiaNova (1550), la Casa Abadia (1552) i l’antic cementiri (s. XII).
A l’interior destaca el majestuós retaule Major amb els conjunts pictòrics manieristes i tenebristes (1603-1610) de Francecs Ribaltacompletat per J, Segrelles en 1954, dedicat a la vida de l’apòstol Santiago. En les naus lateralses troben les antigues capelles entre les quals destaquen:La de San Jo i la de Sant Vicent realitzades per Ribalta.També es pot admirar, a la zona d’intersecció ambl’església antiga,el retaule de renaixentista de Pardinesd’autor anònim. En la Volta central destaquen els frescs neoclàssics realitzats en 1823 per J.Oliet.

Deixa un comentari