Presentació del llibre: La sega de Martí Domínguez

Museu de la Rajoleria
Divendres dia 22 a les 19:30
Presentació del llibre: La sega amb la presència de l’autor, Martí Dominguez

La sega’ (Proa), de Martí Domínguez, és una novel·la circular, de manera que una part de l’escena tràgica que tanca el llibre es revela de bon començament i fa de motor i nervi d’aquesta història, la dels masovers de les muntanyes del Maestrat, tocant a Terol, i la violència que van viure al final de la dècada dels quaranta, en plena postguerra. ‘La sega’ parla de l’arbitrarietat i la crueltat de la guàrdia civil, que infonia por i repressió de manera indiscriminada a aquells pagesos de muntanya, molts assassinats al marge d’un camí, per la sospita que donaven menjar als maquis o guerrillers, com diu Domínguez.
Aquest és un llibre que canvia de tessitura en relació amb les obres que ha escrit fins ara Martí Domínguez, repartides entre els assaigs de nivell, l’últim, brillant, ‘El somni de Lucreci’, i novel·les que parlen de racionalisme, ciència i cultura de to biogràfic, com ‘El fracassat’ sobre Cézanne o ‘El retorn de Voltaire’, que reconstrueix els darrers dies de vida del filòsof francès, símbol de la il·lustració.
Extret de l’entrevista publicada a Vilaweb.
http://www.vilaweb.cat/noticies/marti-dominguez-jo-volia-contar-aquesta-historia-de-violencia/ 

Martí Domínguez és doctor en Biologia, professor de Periodisme de la universitat de València i director de la revista científica Mètode. Escriu a diferents mitjans de comunicació, com ara El Temps, La Vanguardia, Ara i El País. Una part dels seus articles està aplegada als reculls Peiximinuti i Bestiari. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de la revista Mètode. Com a novel·lista, és autor de Les confidències del comte de Buffon, guanyadora dels premis Andròmina, Crexells i de la Crítica de la Universitat de València; El secret de Goethe, premi Prudenci Bertrana i de la Crítica de la Universitat de València; El retorn de Voltaire, que va rebre el premi Josep Pla; i El fracassat, acabat de publicar, sobre els pintors Cézanne i Pissarro.

Deixa un comentari