Presentació del llibre. VILAFRANCA. UN MAR DE PEDRA SECA A MIL METRES D’ALTITUD I EXCURSIÓ A VILAFRANCA


A l’octubre, El Barranc se n’anem a Vilafranca.
Primer viatjarem a través del llibre de Paco Tortosa i el mapa del nostre Pau Fuster. Una setmana més tard xafarem aquelles terres que el autors del llibre i del mapa apamaren tan bé.
A)    El proper dia 17 d’octubre Presentació del llibre
VILAFRANCA. UN MAR DE PEDRA SECA A MIL METRES D’ALTITUD


Lloc: Sala de lectura del Rajolar
Dia: 17d’octubre, divendres a les 20h.
Comptarem amb la presència de Paco Tortosa, un dels pioners del cicloturisme a l’Estat espanyol, i un expert innovador en les maneres d’apropar-se als paisatges i al nostre patrimoni cultural i natural; amb allò que ell anomena «els viatges tranquils»
També comptarem amb el nostre veí i amic Pau Fuster, perquè és el responsable del magnífic mapa topogràfic que acompanya el llibre. Responsable, ell i Tossal Cartografies, una empresa dedicada des de fa alguns anys a cartografiar els indrets més bells i emblemàtics del País Valencià amb un rigor toponímic i visual valuosíssim.
Aquest llibre i aquesta presentació del paisatge de Vilafranca del Maestrat serà l’antesala de l’excursió barranquera de la tardor.

A)    Dies 25 i 26 d’octubre
EL BARRANC A VILAFRANCA

Vilafranca  és un poble molt atractiu del Maestrat castellonenc. ( www.ajuntamentdevilafranca.es  )  Un poble magnífic urbanísticament i que ha resistit meravellosament l’embat de la despoblació d’altres pobles de l’interior. Allí la gent s’hi ha quedat gràcies a la fàbrica Marie Claire, que dóna treball a la majoria del poble. A part de mitges, calces i un “panty para cada mujer” Vilafranca és un enclavament de luxe per a conéixer la vida tradicional, l’arquitectura rural de pedra seca, els camins de pastures de sempre, els boscos de sabines i alzines; els de ribera… en enclavaments i racons singulars no massa lluny del poble:El pla de Mossorro, El Llosar, la pobla de Bellestar, la cova del Forcall, Ares del Maestre…
El dissabte arribarem al voltant de les 10’30h. i farem una excursió tranquil·la pel poble i també per les rodalies. Després acudirem a un alberg acollidor a poqueta nit; i hi farem vida social en les sales habilitades. Tertúlia, jocs de taula i d’interior, lectura…
El diumenge visitarem Ares del Maestre i l la joia botànica del barranc dels  Horts; i ja després, dinarem de camí cap a casa en un llogaret tranquil.
DADES PRÀCTIQUES:
Lloc de pernocta: Albergue La Parreta  (www.laparreta.com  ), a dos quilòmetres del poble en un enclavament natural. Modalitat: mitja pensió.Habitacions quadruples.
Preu: 31€ (S’ha de portar-hi llençols i tovalla o pagar un suplement de 4€). Xiquets 29€


Transport: Vehicles privats. Eixida des del cantó de la pinada del c/ Penyagolosa, el dissabte a les 8h.

Menjars: Un entrepà per al dissabte, portat de casa; berenar al poble; sopar i esmorzar a l’alberg. Dinar del diumenge ,a Els Rosildos, al restaurant Sales on tenen un bon menú de grups. (15€).

 

 Per poder fer les reserves cal fer l’ingrés en el compte de l’associació de Caixa Popular 3159 0029 31 2152501314 amb el vostre nom i enviar un correu de confirmació a elbarranc@elbarranc.net abans del dimarts dia 21 d’octubre.

Deixa un comentari