Presentació divendres dia 7 de novembre de 2014 a les 20:00 hores en el Museu de la Rajoleria “Conta’m l’Horta”


L’aposta per l’art plàstic –constant en l’Associació El Barranc de Paiporta– se centra en aquest ocasió en el món de la il·lustració; i per a això comptem amb la generositat del traç i del color d’Antoni Laveda.  El nostre dibuixant ha il·lustrat magníficament cinc rondalles creades també especialment per a l’ocasió per escriptors ben propersambientades en l’Horta, un paisatge i una cultura que caldria preservar sense excuses.
Dia 7 de novembre a les 20:00 hores en el Museu de la Rajoleria de Paiporta, presentació del llibre, “Conta’m l’Horta” de Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Antoni Torreño.

Inauguració de l’exposició de l’il·lustrador Antoni Laveda, “Històries i imatges”
Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística.

El dibuixant sap rescatar des de les paraules la màgia del conte, amb una gran mestria, tot transformant-les en quadres que, lluny d’aigualir la suggestió dels relats, fan volar encara més la imaginació del lector. Així, la seua línia i la seua taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics irrenunciables: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner, Enric Valor…

Trobareu en aquesta retrospectiva alegre un gran dinamisme compositiu en cada làmina, el gust per la línia ben marcada i el domini de l’aquarel·la per a embolcallar els personatges en una atmosfera sempre captivadora. Les corbes de Laveda, que dibuixen arcs perfectes, combinades amb la recta vertiginosa del seu traç, van perfilant tothora els personatges en una figuració detallista de gran plasticitat.

Deixa un comentari