Les II Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez continuen fent història a Paiporta

Els dies 3 i 4 de juliol, Paiporta ha viscut intensament les II Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez, un esdeveniment que ha mantingut viu el record i l’empremta de Llorenç Giménez entre totes les persones que l’estimàvem

Aquestes jornades han estat marcades per una sèrie d’activitats culturals que han captivat un públic entusiasmat i han reafirmat la importància d’aquesta iniciativa.

Les II Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez s’han iniciat amb la Conferència de Rafael Beltran: El catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València va oferir la xerrada “Quatre germanes corrent igualment…”, una apassionant revisió de la història d’un grapat d’endevinalles centenàries que arriben fins al present. La conferència va tenir una gran acollida, amb una audiència molt interessada en el tema.

A la nit del dimecres 3 de juliol vam poder gaudir de la sessió de narració per a adults amb Noemí Caballer i Mon Mas van presentar ‘La persistència de les pedres’, una sessió que va captivar els assistents amb les seues històries carregades de màgia i emoció.

El segon dia va continuar amb la conferència de Joan Borja: El director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant va parlar sobre ‘Criatures fantàstiques de l’imaginari popular valencià’. La conferència va ser un viatge fascinant a través de les figures més emblemàtiques de l’imaginari fantàstic valencià, que va mantenir el públic completament captivant.

Amb paraules de Joan Borja: “Som allò que ens atrevim a somniar. Ho som individualment, les persones. I, també, les comunitats humanes. Per això, poques coses defineixen millor la identitat d’una societat com la valenciana com —precisament— el seu patrimoni fantàstic”

La nit de dijous va continuar amb una sessió de narració per a adults: ‘Comboi Valencià’ va reunir un destacat grup de professionals de la narració valencians, membres de NANO, incloent Ana Ballester, Almudena Francés, El Gran Jordiet, Oscar Mora, Amparo Rico, Cecilia Silva,  Vicent Cortés, Domingo Chinchilla i Carles Cano. Aquesta sessió va ser un autèntic festival d’històries que va entusiasmar el públic present.

Consolidació d’un esdeveniment cultural

Totes les activitats han comptat amb una gran afluència de públic, demostrant l’interès creixent per aquestes jornades. Així, podem afirmar que les Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez s’estan consolidant com una activitat cultural de referència a Paiporta, implicant persones i entitats de tota la comarca de l’Horta i de la ciutat de València.

Última jornada: Divendres 5 de juliol

No oblidem que hui divendres 5 de juliol, tindrem l’última jornada amb les següents activitats:

Sala Annexa del Museu de la Rajoleria, 19 hores

  • Conferència de Caterina Valriu: La doctora en Filologia i Antropologia de la Universitat de les Illes Balears ens parlarà sobre ‘Són sexistes les rondalles? Desmuntem el tòpic!’.

Jardí del Museu de la Rajoleria, 22:30 hores

  • Contes per a adults: Caterina Valriu tancarà les jornades amb la sessió ‘La filla del carboneret’ (i altres rondalles de Mallorca).

Totes les activitats són d’entrada lliure i gratuïta.

Aquestes jornades han estat organitzades per l’Associació Cultural El Barranc i la coordinació de Carles Cano amb la col·laboració del Ministerio de Cultura i la Dirección General del Libro, del Cómic i de la Lectura, la Fundació FULL pel Foment del Llibre i la Lectura, l’associació de narradores i narradors del País Valencià (NANO), el Guaix, Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud, Acció Cultural del País Valencià i l’Ajuntament de Paiporta.

Vos convidem  a participar en aquesta darrera jornada per continuar gaudint i celebrant la riquesa de la nostra oralitat i cultura popular.

Deixa un comentari